ISO

Vlot Groep is een vertrouwd, ervaringrijk familiebedrijf met bekwame en betrokken instructeurs die dankzij hun jarenlange ervaring de kneepjes van het vak kennen!

ISO

ISO staat voor ‘Internationale Organisatie voor Standaardisering’. Bedrijven die aan deze standaard voldoen, laten zien dat ze er alles aan doen om zichzelf, klanten en werknemers te beschermen met betrekking op risico’s en procesmanagement.

We zien steeds vaker dat bedrijven de voorkeur geven aan samenwerkingen met een ISO gecertificeerd bedrijf. De ISO certificering is een internationaal erkende kwaliteitsnorm, waarmee u uw bedrijf positief kunt onderscheiden van andere bedrijven. Maar ISO certificering kan uw bedrijf nog meer opleveren:

  • Door het uitlichten en optimaliseren van processen is het management beter in staat de organisatie te sturen.
  • Processen en structuren worden voor de gehele organisatie inzichtelijk. Dit vergroot de betrokkenheid van medewerkers en is uiteindelijk bevorderlijk voor de werksfeer en een beperking van de werkdruk en het ziekteverzuim.
  • Verhoging van de efficiency waardoor kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden.
  • Signalering van problemen waardoor tijdig kan worden bijgestuurd en fouten in de toekomst kunnen worden voorkomen.
  • De klant en klanttevredenheid staan centraal, dat levert een optimalisatie van de klanttevredenheid.
  • Bij aanbestedingen worden veelal alleen bedrijven geselecteerd die ook daadwerkelijk ISO gecertificeerd zijn.

ISO normen
Met ISO normen worden eisen gesteld waaraan bedrijven moeten voldoen. Ze zijn ontwikkeld om u te helpen uw bedrijf goed te beheren, te leiden en prestaties continu te evalueren en te optimaliseren. Er zijn verschillende typen ISO certificeringen, waaronder:

ISO 9001
Met deze norm toont u aan dat uw organisatie grip heeft op haar bedrijfsvoering en in staat is procesprestaties en productconformiteit continu te verbeteren.

ISO 14001
Deze norm maakt aantoonbaar dat uw organisatie milieurisico’s beheerst en waar mogelijk voorkomt.

ISO 27001
Deze norm toont aan dat uw organisatie informatieprocessen beheerst en dat u de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie borgt.

ISO 45001
Met deze norm toont u aan dat uw organisatie bewust gezond en veilig werkt (G&VW) en voldoet aan internationale wet- en regelgeving voor arbeidsomstandigheden.

ISO 50001
Deze norm maakt aantoonbaar dat uw organisatie in staat is haar energieprestaties continu te verbeteren.

ISO Certificaat
Het ISO certificaat kan behaald worden wanneer uw bedrijf voldoet aan de eisen van ISO normen. Het ISO certificaat kan dan worden aangevraagd bij een onafhankelijke externe certificatie instelling. Deze instelling toetst de specifieke activiteiten en kijkt of het bedrijf daadwerkelijk voldoet aan de eisen uit de ISO norm. Bij een positieve beoordeling wordt het ISO certificaat van de betreffende norm uitgereikt.

Vlot Groep begeleidt uw organisatie graag naar ISO certificering
Wilt u aan de slag met ISO certificering? Vlot Groep heeft een speciaal stappenplan om u en uw organisatie te begeleiden naar certificering. We gaan graag met u in gesprek om een op maat gemaakt plan voor u te maken.

GROEN  |  BOUW  | MARITIEM  | LOGISTIEK  |  TECHNIEK