Vaarbewijs

Vlot Groep is een vertrouwd, ervaringrijk familiebedrijf met bekwame en betrokken instructeurs die dankzij hun jarenlange ervaring de kneepjes van het vak kennen!

Vaarbewijs

In Nederland mag je vaak zo met je boot het water op. Maar soms heb je een vaarbewijs nodig. Of en welk vaarbewijs u nodig heeft, hangt af van het vaargebied, de grootte van de boot en de maximale snelheid die de boot kan halen.

Klein Vaarbewijs
Klein Vaarbewijs 1 is het basis vaarbewijs om met een vaarbewijsplichtige boot op rivieren, kanalen en kleine meren te mogen varen. Het vaarbewijs is verplicht voor alle motorboten die harder kunnen dan 20 km/uur, dus ook jetski’s, waterscooters en rubberboten. Het Vaarbewijs is ook verplicht voor alle pleziervaartuigen vanaf 15 meter.

De minimumleeftijd voor vaarbewijs 1 is 18 jaar. Het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Voor onze cursussen vaarbewijs 1 geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Bent u geslaagd, dan krijgt u een getuigschrift. Dit getuigschrift kunt u vanaf uw 18e jaar inwisselen voor het Vaarbewijs.

Klein Vaarbewijs 2
Voor iedereen die op ruim water wil varen, is kennis van navigatie een absolute noodzaak. Bovendien is het Vaarbewijs 2 verplicht als u met een motorboot die sneller gaat dan 20 km/uur of met een vaartuig met een lengte van meer dan 15 meter op ruim water wil varen, zoals op de Oosterschelde, het IJsselmeer en op zee. Maar ook als u bijvoorbeeld met een jetski de Middellandse Zee op wilt, moet u in bezit zijn van dit vaarbewijs.

Kosten/Offerte
Vlot Groep biedt diverse cursusmogelijkheden aan. Zo kunt u in 3 avonden de cursus volgen, maar het is ook mogelijk om de cursus in 1 (intensieve) dag te volgen We zoeken graag samen met u naar de manier die het beste bij u past.

Examen
Het examen doet u via het CBR en staat los van de cursus. Via de website van het CBR kunt u een examendatum reserveren. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de cursus.

GROEN  |  BOUW  | MARITIEM  | LOGISTIEK  |  TECHNIEK